Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Završetak nastave za odrasle

18.06.2015.

U četvrtak, 11. juna, su se srednješkolci i odrasli učenici dopunske nastave slovenačkog jezika okupili na literarnoj večeri Andreja Rozmana Roze. Nakon njegovog nastupa smo podijelili potvrde za pohađanje dopunske nastave slovenačkog jezika i nagrade za one koji su tokom cijele godine vrijedno čitali.


U Banjaluci su odrasli razdijeljeni u tri grupe: početni, srednji i napredni kurs. Među aktivnostima tokom nastave se svi najviše raduju ekskurziji, ove godine smo bili u Dolenjskoj i Beloj krajini. Nastavu smo obogatili filmskim večerima, organizovali smo Noć knjige, a na završnoj priredbi nas je posjetio slovenački pjesnik, pisac, dramatičar i glumac Andrej Rozman Roza. Njegovu posjetu je omogućila Čitalačka značka Slovenije. Marija Petković je gosta i sve okupljene pozdravila u ime Udruženja Slovenaca „Triglav“.  

U Banjaluci ne čitaju za čitalačku značku samo djeca, već i odrasli. Svi su pročitali mnogo više od tri preporučene knjige i tako učestvovali još u projektu Biblioteka – vasiona blaga. Projekt  provodimo u saradnji sa Bibliotekom Antona Tomaža Linharta iz Radovljice i na završni susret je došla direktorica biblioteke Božena Kolman Finžgar. Donijela je mnogo knjiga i revija, jer je ljeto vrijeme kada nam dobra knjiga može uljepšati dane odmora. 

Uz slovenačke knjige i revije će učenici i ovog ljeta bogatiti svoj vokabular, a neki srednješkolci i mlađi odrasli će svoje znanje unapređivati na omladinskoj ljetnoj školi slovenačkog jezika u Ljubljani i na kursu slovenačkog jezika u Kopru.

Barbara Hanuš