Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Najava događaja - Revija poljskog filma u Banjoj Luci

26.09.2014.


Gradsko pozorište JAZAVAC u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske u Bosni i Hercegovini u terminu od 29. septembra. do 01. oktobra organizuje u Dane poljskog filma u Banjaluci. Gledaoci će imati priliku da pogledaju najnovija ostvarenja poljske kinematografije istaknutih režisera. Filmovi će biti titlovani. Ulaz je slobodan, sve projekcije počinju u 19:00 sati.

Program

29.09. ponedjeljak

„Saobraćajci“ („Drogówka“), 2013, režija Wojtek Smarzowski, kriminalistička drama

„Saobraćajci“ – to su sedmorica policajaca koje osim posla povezuju prijateljstvo, derneci, sportski auti i zajednički poslići. Njihov mali zatvoreni svijet naizgled funkcioniše savršeno. Sve će se promijeniti kada pod nejasnim okolnostima pogine jedan od njih. Za ubistvo će optužiti poručnika Ryszarda Króla (Bartłomiej Topa). U pokušaju da sa sebe skine krivicu, on će otkriti istinu o kriminalu visokopozicioniranih političara.

reditelj: Wojtek Smarzowski

30.09. utorak

„Ljubav“ („Miłość“), 2012, režija Sławomir Fabicki, drama

„Ljubav“ je priča o ženi zarobljenoj u težak poslovno-lični odnos, što će njen sretni brak dovesti na dugotrajan ispit. U život dvoje tridesetogodišnjaka ulazi treća osoba, zbog koje će nanovo morati otkrivati šta jedno prema drugom osjećaju. Na početku otvoreni i puni povjerenja, potom izgubljeni i međusobno udaljeni, prinuđeni su sebi postaviti neuobičajeno teška pitanja. Žele li sve podijeliti i trebaju li sve znati? Koliko teškog mogu podnijeti i šta za njih sada znači riječ „voljeti“? Film je inspiriran stvarnim događajima.

reditelj: Slawomir Fabicki

01.10. srijeda

„Peto godišnje doba“ („Piąta pora roku“), 2012, režija Jerzy Domaradzki, dramatična komedija

Naizgled ih sve dijeli: dolaze iz različitih krugova, odani drukčijim vrijednostima, različitog životnog iskustva. Witek je vozač, udovac, koji je u životu prešao hiljade kilometara ali mimo rodnog Śląska – ništa nije vidio. Barbara je nastavnica muzičkog koja se još uvijek oporavlja od gubitka bliske osoba, slavnog slikara s kojim je proživjela svoje najljepše godine. Kako bi ispunila posljednju želju svog voljenog i prosula njegov prah nad morem, na mjestu njihovog prvog sastanka, ona će zatražiti pomoć od Wojteka. Tokom putovanja s jednog na drugi kraj poljske, dvije izgubljene duše povezat će prijateljstvo koje će premostiti i najdublje razlike.

reditelj: Jerzy Domaradzki

gpj.ba