Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Poljaci posvećeni praznicima

18.02.2012.


Udruženje Poljaka grada Banja Luka zadovoljno je realizacijom prošlogodišnjih ciljeva, a poseban utisak na njih ostavilo je veliko okupljanje povodom proslave božićnih i novogodišnjih praznika.
Predsjednica Udruženja, Božena Zimonja, ističe da su već počeli sa sprovođenjem ovogodišnjih aktivnosti.
- Najvažnije nam je da se organizujemo za poljske nacionalne praznike i da ih spasimo od zaborava. To su svakako redovna okupljanja, a osim toga planiramo i razne izložbe, posjete sunarodnicima u Gradišci i Prnjavoru, kao i posjetu matici Poljskoj, a sve to naravno biće moguće ukoliko nam dozvole raspoloživa sredstva - poručila je Zimonja.
Prema njenim riječima, prva ovogodišnja aktivnost trebalo bi da bude izložba ručno crtanih radova u Klubu nacionalnih manjina u Banjoj Luci. Riječ je o djelima poljskih autora.
- Ove godine u posebnom tonu biće svakako smotra nacionalnih manjina za koju ćemo se potruditi maksimalno. Planiramo nastup našeg kulturno-umjetničkog društva koje bi trebalo da se predstavi izvornim pjesmama i tradicionalnim nošnjama. Ponavljam, ključna stvar za realizaciju svih aktivnosti biće finansije i u zavisnosti od toga ćemo ih planirati - rekla je Zimonja.

Fokus