Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održana redovna Skupština Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske

06.07.2022.


U subotu, 2. jula 2022. godine u Konferencijskoj sali hotela „Drina“ u Bijeljini održana je redovna Skupština Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske. Redovnoj skupštini je prisustvovalo 25 delegata iz Banjaluke, Prijedora, Prnjavora, Gradiške i Bijeljine.  

Prije početka skupštinske sjednice, minutom ćutanja odana je počast svim preminulim članovima Saveza i udruženja. 
U uvodnom obraćanju i prije početka rada Skupštine prisutnim delegatima i gostima obratio se Franjo Rover, predsjednik Saveza i istakao da ga raduje činjenica da se Skupština Saveza prvi put organizuje i u Semberiji.
 
 
Kroz devet tačaka Dnevnog reda, delegati Skupštine su usvojili dokumente koji se odnose na izvještaje o radu Saveza i Nadzornog odbora za 2020. i 2021. godinu, te plan rada za 2022. godinu. Najveći fokus u samoj diskusiji delegata odnosio se na planiranje i prijedloge za organizaciju predstojeće Smotre kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina u Banjaluci kao i prvog Festivala nacionalnih manjina u Bijeljini. 
Gost na Skupštini Saveza bio je i Draško Ignjatić, urednik i voditelj emisije „Mala Evropa“ (RTRS) koji se zahvalio na saradnji svim predstavnicima udruženja nacionalnih manjina i aktivnom učešću u kreiranju i realizaciji ove emisije, te ukratko predstavio plan za naredni period. Kako je napomenuo, jesenja programska shema donosi i nove epizode ove emisije već od septembra.  
 
 
Nakon održane Skupštine, predsjednik Rover se zahvalio prisutnima te je izrazio namjeru da Savez poduzme i dodatne aktivnosti kako bi se realizovao plan rada za 2022. godinu u onoj mjeri koliko aktuelna situacija bude dozvoljavala, te da se nastave aktivnosti u području prekogranične saradnje. 
Takođe, u narednom periodu jedna od glavnih aktivnosti pored pripreme tradicionalnih događaja ostaje i obaveza koja se odnosi na pripremu Akcionog plana a koji proizilazi iz Strategije za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj za period 2020-2024. godina. 
M. K.