Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Posjeta opštini Lopare

07.04.2022.


Načelnik opštine Lopare dr Rado Savić upriličio je radni sastanak 6. aprila 2022. sa predsjednikom Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjom Roverom.
Među brojnim temama o kojima se razgovaralo, posebna pažnja je bila posvećena nastavku podrške ove lokalne zajednice u organizaciji takmičenju učenika osnovnih škola o poznavanju nacionalnih manjina.


U svom obraćanju medijima, predsjednik Rover je istakao da redovna Savezova aktivnost koja podrazumijeva obilazak i susret sa predstavnicima lokalnih zajednica u Republici Srpskoj je upravo počela u Semberiji i u tri lokalne zajednice – Bijeljini, Ugljeviku i Loparama gdje se organizuje i samo takmičenje učenika a poslednje takvo je upravo bilo organizovano u Loparama.


Načelnik opštine izrazio je zadovoljstvo što će se nastaviti takmičenje učenika osnovnih škola o poznavanju nacionalnih manjina a koje je bilo prekinuto usljed okolnosti izazvanih prisustvom korona virusa, te da je takmičenje višestruko koristan događaj gdje učenici a tako i ostali građani saznaju i  koje nacionalne manjine postoje i u Republici Srpskoj.
Pored predstavnika Saveza, ovom sastanku su prisusuvovali predstavnici Savjeta nacionalnih manjina i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske kao i predstavnica misije OSCE u BiH.


M. K.