Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Posjeta Gradu Bijeljina

07.04.2022.


U sklopu redovnih aktivnosti Saveza i posjeta lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj,  predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, Franjo Rover posjetio je 5. aprila 2022. godine grad Bijeljinu gdje se susreo sa gradonačelnikom Bijeljine, dr Ljubišom Petrovićem i saradnicima.

  

Uz srdačne riječi dobrodošlice, sa gradonačelnikom Petrovićem razgovaralo se na temu nastavka podrške u organizaciji takmičenja učenika osnovnih škola o poznavanju nacionalnih manjina koje je ujedno i najbolji primjer pozitivne prakse o učenju i poznavanju kulture, jezika i običaja pripadnika nacionalnih manjina. Takođe, razgovaralo se na temu održavanja redovne godišnje Skupštine Saveza, izradi novog priručnika za učenike i organizaciji manifestacije „Festival nacionalnih manjina“ u ovom gradu.

  

Gradonačelnik Petrović je pohvalio dosadašnju saradnju Saveza i Grada Bijeljina, kao i odličnu saradnju sa udruženjima nacionalnih manjina koja su u Bijeljini te izrazio ličnu spremnost da zajedno sa saradnicima nastave saradnju i u drugim segmentima koji se odnose i na prekograničnu saradnju kao i realizaciju ciljeva sadržanih u Strategiji za nacionalne manjine. 

Pored predstavnika Saveza, ovom sastanku su prisusuvovali predstavnici Savjeta nacionalnih manjina i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske kao i predstavnica misije OSCE u BiH.

M. K.