Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održan sastanak sa Visokim komesarom OSCE-a za nacionalne manjine

25.02.2011.


 

 

 

              Dana 24. februara 2011. godine, predstavnici Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske prisustvovali su informativnom sastanku u Banja Luci, na kome su bili prisutni Visoki komesar OSCE-a za nacionalne manjine, gospodin Knut Volebek, šef  Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador  Geri Robins, te njihovi saradnici.

            Na sastanku je bilo riječi o oblastima djelovanja, aktivnostima, zakonima i ustavnim promjenama koje se direktno tiču nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini. Spomenuti su problemi oko organizovanja obrazovanja i zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina, naročito Roma i sprovođenja Akcionih planova koji se tiču ove nacionalne manjine. Takođe je bilo je riječi o problematici izbora kandidata i funkcionisanju Savjeta nacionalnih manjina koji djeluju na nivuo Bosne i Hercegovine,  Republike Srpske i Federacije BiH.

            Ispred Saveza nacionalnih manjina prisustvovali su predsjednik Saveza NMRS Stevo Havreljuk,  Vladimir Blaha, Šaha Ahmetović, Maja Kremenović, Saša Mašić i Danijel Kovč.