Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održan zajednički radni sastanak u svrhu pripreme Akcionog plana za realizaciju Strategije

07.10.2021.


Savez nacionalnih manjina Republike Srpske uz podršku Misije OSCE u BiH i Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske održao je u utorak, 5. 10. 2021. godine Zajednički radni sastanak u svrhu pripreme Akcionog plana koji proizilazi iz Strategije za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj 2020-2024.

Cilj održanog sastanka je bio da se predlože konkretne aktivnosti i mjere koje će biti definisane u Akcionom planu, shodno zaključcima sa konstitutivne sjednice Koordinacionog tijela za praćenje realizacije Strategije za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj 2020-2024 koja je održana 23. 9. 2021. godine u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. 

Ovaj sastanak predstavlja prvu u nizu aktivnosti koje će biti posvećene izradi ovog sveobuhvatnog dokumenta, a u cilju realizacije neophodnih i predloženih aktivnosti.

Strategije za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj 2020-2024, usvojena je na Devetoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održanoj 3. 3. 2020. godine. 

M. K.