Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održana Šesta proširena sjednica Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske

19.02.2021.


U četvrtak, 18. februara 2021. godine u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske održana je šesta proširena sjednica Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske kojoj su pored članova Savjeta prisustvovali Aleksandra Dalšašo Lepir i Franc Sošnja ispred Vijeća Naroda Republike Srpske, Slavica Lukić, pomoćnica ministrice za upravu i lokalnu samoupravu i Franjo Rover predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske. 

  

U uvodnom dijelu sjednice razgovaralo se o daljnjim zajedničkim aktivnostima u 2021. godini Savjeta sa Savezom nacionalnih manjina Republike Srpske i Vijećem naroda Republike Srpske – Klubom delegata iz reda Ostalih naroda, kao i sa drugim savjetodavnim tijelima nacionalnih manjina.

Takođe, na sjednici su razmatrane predstojeće aktivnosti u vezi Strategije za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj za period 2020 – 2024. godina i prijedlog za formiranje posebnog Koordinacionog tijela koje bi imenovala Vlada Republike Srpske, a o kojima je prisutne informisala pomoćnica Lukić.  

  

Pored ove aktuelne teme, članovi Savjeta na ovoj sjednici su usvojili Izvještaj o radu Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske za 2020. godinu, Plan rada Savjeta za 2021. godinu, te izmjene i dopune Poslovnika o radu Savjeta i okvirni plan aktivnosti za naredni period a čiji fokus će biti u vezi navedene Strategije.

M. K.