Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

11.02.2011.

Reagovanje na emisiju „Potez“ televizije K3 Prnjavor, emitovanu 07. febrauara 2011. godine u 21.00 sat


S A V E Z   N A C I O N A L N I H   M A NJ I N A
R E P U B L I K E    S R P S K E

Broj protokola: 17-11
Datum: 11. februar 2011. godine

S A O P Š T E NJ E   Z A   J A V N O S T

Reagovanje na emisiju  „Potez“  televizije K3 Prnjavor, emitovanu
07. febrauara 2011. godine u 21.00 h

Na mnoga oštra reagovanja pripadnika i udruženja nacionalnih manjina iz Republike Srpske, Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, gospodin Stevo Havreljuk je prinuđen prije zvaničnog stava ove organizacije da najoštrije osudi javni nastup, rasističko i krajnje nekorektno vrijeđanje pripadnika nacionalnih manjina od strane poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, gospodina Drage Kalabića.

Veoma je čudno da se po ovom slučaju nisu oglasile nadležne institucije vlasti, pogotovo Klub Ostalih u Vijeću naroda Republike Srpske, političke partije, a i mediji, iako je poznato da je opština Prnjavor oduvijek bila multikulturalna i multikonfesionalna sredina i da je nedopustivo vrijeđanje i govor mržnje po bilo kom osnovu, pa i nacionalnom. 

Zvanični stav po ovom pitanju, Savez nacionalnih manjina Republike Srpske će se izjasniti nakon sjednice Koordinacionog odbora Saveza nacionalnih manjina RS, koja je zakazana za 16. februar 2011. godine.

Savez nacionalnih manjina Republike Srpske

Predsjednik                                                                                                            Generalna sekretarka
Stevo Havreljuk                                                                                                               Maja Kremenović