Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održan zajednički sastanak sa Savjetom nacionalnih manjina Republike Srpske

20.11.2019.

U utorak 19. novembra 2019. godine članovi Upravnog odbora Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske prisustvovali su na poziv predsjednice Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske, Trećoj redovnoj sjednici ovog savjetodavnog tijela u Narodnoj skupštini Republike Srpske.


Pored aktuelnih tema koje se tiču rada Saveza i Savjeta, glavne teme razgovora odnosile su se na planove rada i zajedničke aktivnosti za 2020. godinu, Strategiju za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nalcionalnih manjina u Republici Srpskoj za period 2020. – 2024. godina i informaciju u vezi pripreme i dostave podataka za Treći izvještaj o primjeni Evropske povelje o regionalnim ili manjinskim jezicima u Bosni i Hercegovini, a koje priprema Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Predsjednica Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske upoznala je prisutne u vezi realizovanih aktivnosti u periodu od održavanja Druge sjednice i to: aktivnostima u vezi Zakona o ličnom imenu, prisustva na Trećem zajedničkom sastanku svih savjeta nacionalnih manjina u Banjaluci, kao i prekograničnoj posjeti institucijama koje se bave pitanjima nacionalnih manjina u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj. 

Prisutni članovi Savjeta i Saveza posebno su pohvalili organizacije kulturnih manifestacija u Banjaluci i Prnjavoru te dali konkretne prijedloge u vezi organizacije budućih aktivnosti, te izrazili spremnost da se i u narednom periodu održavaju zajednički sastanci u cilju bolje koordinacije rada Saveza i Savjeta. 

M. K.