Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Posjeta načelniku Okruga Boleslavjec

11.11.2019.


Boleslavjec, 9. novembar 2019.
 
 
Načelnik Okruga Boleslavjec u Poljskoj, g. Tomaš Gabrijak sa saradnicima bio je domaćin prvog sastanaka sa predstavnicima Saveza i Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske, Franjom Roverom i Majom Kremenović. 
Ovom prilikom, g. Gabrijak upoznao je prisutne o prisustvu nacionalnih manjina u ovom dijelu Poljske, istorijskom konteksu, te je posebno naglasio uspješnu i dugogodišnju saradnju sa Opštinom Prnjavor. 
 
Rover i Kremenović upoznali su g. Gabrijaka sa radom i funkcionisanjem Saveza i Savjeta nacionalnih manjina, na koji način su organizovana udruženja, te o glavnim aktivnostima, projektima i teritorijalnoj zastupljenosti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj. Posebno je predstavljen bogat rad udruženja – članica Saveza kao i glavne aktivnosti Saveza i Savjeta u oblasti promocije i prava nacionalnih manjina. 
 
 
Takođe, pored brojnih kulturnih aktivnosti koje doprinose promociji Okruga Boleslavjec posebno je predstavio poznati festival pod nazivom „Balkanska Festa“ i Festival keramike u Boleslavjecu. 
Načelnik Gabrijak izrazio je zadovoljstvo organizovanjem ovog prvog sastanke, te je naglasio da će se inicirati i konkretnije aktivnosti u svrhu nastavka saradnje, a takođe poklonili smo mu i nekoliko publikacija o radu Saveza i udruženja nacionalnih manjina.
M. K.