Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

16. smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina, Banja Luka 12. 10. 2019.

14.10.2019.

Tradicionalnu godišnju kulturnu manifestaciju pod nazivom „Smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina“ Savez nacionalnih manjina Republike Srpske održao je po šesnaesti put. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je u svom govoru, obraćajući se prisutnim gostima i učesnicima, izrazio zadovoljstvo što je Grad zajedno sa Savezom domaćin jedne ovakve manifestacije kojom se pokazuje bogatstvo različitosti na ovim prostorima. Gradonačelnik Radojičić je istakao da su nacionalne manjine most saradnje između Banjaluke, Republike Srpske i mnogih drugih zemalja, te je poželio Savezu i udruženjima uspješan rad i u narednim godinama.


Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover rekao je da je Srpska prepoznata kao sredina sa brojnim pripadnicima nacionalnih manjina, te istakao da udruženja vrijedno rade tokom cijele godine da bi sačuvali tradiciju, jezik i običaje.

“Misija Saveza ostaje nepromijenjena, a to je promocija i zaštita prava nacionalnih manjina, rada i aktivnosti naših udruženja”, istakao je Rover.

Otvaranju Smotre prisustvovali su predstavnici institucija Republike Srpske, ambasada, opština i gradova.

Zajednička tema ovogodišnje 16. Smotre je „Šarena bašta nacionalnih manjina“. U bogatom dvočasovnom programu udruženja nacionalnih manjina sa svojim gostima prikazali su svoje programe kroz dramske nastupe, igrokaze, folklor, pjesmu i ples. Pored učešća u pripremi nastupa, udruženja nacionalnih manjina, tradicionalno su obogatili sam program pripremajući i dio specijaliteta iz nacionalnih kuhinja koje je publika imala priliku degustirati. 

Ovogodišnja manifestacija realizovana je uz podršku Kabineta Predsjednika, Grada Banja Luka, Ministarstva uprave  i lokalne samouprave, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te Ministarstva civilnih poslova BiH.

M. K.