Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Izložba učeničkih radova sa „Prvog takmičenja učenika osnovnih škola o poznavanju nacionalnih manjina u BiH - Prijedor“

13.05.2019.

U prostorijama Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, u petak 10. 05. 2019. godine otvorena je izložba učeničkih radova sa „Prvog takmičenja učenika osnovnih škola o poznavanju nacionalnih manjina u BiH - Prijedor“.


Izložbenu postavku čini 17 panoa, koji na zanimljiv i kreativan način prikazuju kulturu, običaje, jezik i istoriju 17 nacionalnih manjina u BiH. Izloženi panoi su bili sastavni dio takmičenja osnovnih škola koje je realizovano 15. 02. 2019. godine u Sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru.

Prilikom otvorenja izložbe, predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover pohvalio je trud i zalaganje svih direktora i nastavnika koji su pripremali takmičarske timove i koji su radili na pripremama, a posebnu zahvalnost uputio je učenicima i njihovom nesebičnom zalaganju da se na što bolji i kreativniji način predstave. Ispred Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske prisutnima se obratila Milica Kotur  koja je pohvalila sve učesnike te izrazila želju da ovo takmičenje postane tradicionalno. 

Ovoj izložbi prisustvovalo je 55 učenika i nastavnika iz svih osnovnih škola Prijedora, a koje su bile obuhvaćene ovim takmičenjem. 

Izložba će trajati do 25. maja 2019. godine te se ista može pogledati u terminu od 8.00 do 16.00 časova radnim danima.

M. K.