Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Prnjavor : Uskoro takmičenje osnovaca u poznavanju nac.manjina

01.02.2019.

“Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju“ naziv je projekta koji se u BiH provodi već par godina unazad,a u Prnjavoru po prvi put.Prnjavorski osnovci imaće priliku da na takmičenju 22.februara pokažu elementarna znanja o ukupno 17 nacionalnih manjina.


Izvor: TV K3 Prnjavor i Prnjavor.info

31. 01. 2019.

TV K3  - video prilog

8 škola,17 nacionalnim manjina,oko stotinu učesnika tj. takmičara .Po prvi put u Prnjavoru biće organizovano kviz- takmičenje osnovaca u poznavanju nacionalnih manjina.Sam projekat „Jačanje zaštite nacionalnim manjina u BiH“ kojeg implementira Savjet Evrope od samog početka naišao je na veliku zainteresovanost svih lokalnih zajednica a ono što je najbitnije, i glavnih aktera,učenika 8.razreda.

Sa učenicima kojih će biti po pet u grupi rade nastavnici i učitelji.Pripreme teku u najboljem redu a svesrdnu pomoć nudi im naravno  Savez nacionalnih manjina RS koji iste aktivnosti već provodi u osnovnim školama iz Lopara, Ugljevika ,Bijeljine i Prijedora.

Domaćin takmičenja koje će biti organizovano 22.februara u okviru projekta “Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju” biće osnovna škola “Nikola Tesla” u Prnjavoru .Žiri će činiti direktorice dvije Srednje škole u Prnjavoru kao i istoričar Dario Topić.

Veliki broj gostiju prisutno će biti cjelodnevnom takmičenju-od predstavnika Vijeća nacionalnih manjina BiH,Savjeta nacionalnih manjina u NS RS,Savjeta Evrope,ambasadori,ministri…

Takmičenju u Prnjavoru prethodiće isto takvo u Bijeljini 12.februara i Prijedoru 15.februara.

Projekat u vrijednosti od 10 000 eura finansira EU i Savjet Evrope uz učešće opštine u finansijskom i organizacionom dijelu.

 

TV K3