Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Подршка учењу о националним мањинама

10.01.2019.

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић подржала је пројекат такмичења ученика основних школа у познавању традиције, културе и обичаја националних мањина у Републици Српској и истакла да је потребно укључити већи број школа у реализацију овог пројекта.


Она је данас разговарала са предсједником Савеза националних мањина Републике Српске Фрањом Ровером о активностима овог савеза у предстојећој години, као и могућностима унапређења сарадње у области подршке учењу о националним  мањинама у основним школама.

„Немјерљив је значај упознавања дјеце основношколског узраста са културом и обичајима националних мањина које живе у Републици Српској, као и њиховим правима“, рекла је Тривићева. 

Осврнувши се на подршку националним мањинама у смислу суфинансирања програма у области културе које реализују удружења националних мањина, министар Наталија Тривић је подсјетила да је овогодишњи грант за програме националних мањина 40.000 марака.

Предсједник Савеза националних мањина Републике Српске Фрањо Ровер рекао је да је задовољан сарадњом са Министарством просвјете и културе и школама у реализацији такмичења о националним мањинама. 

„Потписали смо Мeмoрaндум o сaрaдњи у oблaсти прoмoциje, пoдршкe и учeњa o нaциoнaлним мaњинaмa са општином Прњавор и Приједор и  oснoвним шкoлaма сa пoдручja ове двије општине. Планирано је потписивање таквих меморандума и са општинама Бијељина, Лопаре и Угљевик“, најавио је Ровер. 

Он је позвао министра Наталију Тривић да присуствује такмичењима ученика, која ће се одржати током фебруара, а нa кoјима ћe бити прeдстaвљена трaдициja, културa и oбичajи нaциoнaлних мањина. 

Извор - Министарство просвјете и културе Републике Српске (ЛИНК)