Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Potpisan "Memorandum o saradnji u oblasti promocije, podrške i učenja o nacionalnim manjinama u osnovnim školama"

29.11.2018.

U sali Skupštine opštine Prnjavor danas, 29. 11. 2018. godine potpisan je "Memorandum o saradnji u oblasti promocije, podrške i učenja o nacionalnim manjinama u osnovnim školama" između Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, Opštine Prnjavor i 9 osnovnih škola.


Pored načelnika opštine Darka Tomaša, potpisivanju ovog Memoranduma  prisustvovali su predstavnici nadležnih odjeljenja Opštine kao i predstavnici svih osnovnih škola opštine Prnjavor, Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, a takođe i predstavnici svih udruženja nacionalnih manjina koje djeluju na području opštine Prnjavor.

Ova aktivnost realizovana je u sklopu projekta „Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju“ koji je finansiran od strane Savjeta Evrope i Evropske Unije, uz učešće opštine Prnjavor u finasijskom i u organizacionom djelu. Opština Prnjavor je jedna od pet opština u BiH gdje se kroz projekte sprovodi implementacija krovnog projekta Savjeta Evrope pod nazivom „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH“.
 
 
Opšti cilj ovog projekta je promocija edukativnih sadržaja o pripadnicima nacionalnih manjina u redovnom osnovnoškolskom obrazovanju. Realizacija samog projekta definisana je kroz sljedeće konkretne ciljeve: očuvanje kulturnog identiteta, razvijanje i jačanje multukulturalnosti promocijom kulture i običaja, a kroz uvođenje aktivnosti pod nazivom „Takmičenje osnovnih škola opštine Prnjavor o poznavanju nacionalnih manjina u BiH“, a takođe promocija i veća vidljivost konkretnih akcija i rada Opštine Prnjavor u području promovisanja jezika i prisutnosti nacionalnih manjina.
M. K.