Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održan uvodni sastanak povodom realizacije projekta „Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju”

01.11.2018.

U sali Skupštine opštine Prnjavor dana 29. 10. 2018. godine održan je uvodni sastanak povodom realizacije projekta „Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju“.


Pored načelnika opštine Darka Tomaša, sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih odjeljenja Opštine kao i predstavnici svih osnovnih škola opštine Prnjavor, Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, a takođe i predstavnici svih udruženja nacionalnih manjina koje djeluju na području opštine Prnjavor.

Za organizovanje i realizaciju projekta „Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju“ postoji veoma značajna i jasna kulturna i edukativna potrebа, koju uslovljava specifičnost opštine Prnjavor. Specifičnost koja čini da se opština Prnjavor razlikuje od drugih opština, jeste veliki broj pripadnika nacionalnih manjina koji žive u njoj.
 
 
Opšti cilj ovog projekta je promocija edukativnih sadržaja o pripadnicima nacionalnih manjina u redovnom osnovnoškolskom obrazovanju. Realizacija samog projekta definisana je kroz sljedeće konkretne ciljeve: očuvanje kulturnog identiteta, razvijanje i jačanje multukulturalnosti promocijom kulture i običaja, a kroz uvođenje aktivnosti pod nazivom „Takmičenje osnovnih škola opštine Prnjavor o poznavanju nacionalnih manjina u BiH“, a takođe promocija i veća vidljivost konkretnih akcija i rada Opštine Prnjavor u području promovisanja jezika i prisutnosti nacionalnih manjina.
 
Projekat „Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju“ finansiran je od strane Savjeta Evrope i Evropske Unije, uz učešće opštine Prnjavor u finasijskom i u organizacionom djelu. Opština Prnjavor je jedna od pet opština u BiH gdje se kroz projekte sprovodi implementacija krovnog projekta Savjeta Evrope pod nazivom „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH“.
 
*Fotografije ustupljene od strane Opštine Prnjavor 
 
M. K.