Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održan prvi radni sastanak Radne grupe za izradu Strategije za unapređenje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj

30.10.2018.

Banja Luka, 30. oktobar 2018. godine


Danas je u prostorijama Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske održan prvi  sastanak Radne grupe za izradu Strategije za unapređenje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj.

Članove Radne grupe imenovala je Vlada Republike Srpske i u njenom sastavu su:  predstavnici Ministarstva uprave i lokalne samouprave (kao obrađivača Strategije), Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Kluba Ostalih u Vijeću naroda Republike Srpske, Savjeta nacionalnih manjina u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Saveza NVO Roma Republike Srpske i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Dnevni red sastanka bio je definisanje okvira prema kome će se izrađivati pomenuta Strategija, kao i neophodne aktivnosti koje će uslijediti u narednom periodu.

Strategija će obuhvatiti sve oblasti prava nacionalnih manjina, a planirano je da bude projektovana za period 2019-2023. godina.

M. K.