Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Radni sastanak „Iskustva u radu i djelovanju vijeća nacionalnih manjina u BiH“ Sarajevo, 17. 07. 2018.

18.07.2018.

Vijeće nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine u saradnji sa Misijom OSCE organizovalo je juče (17. 07. 2018.) u zgradi Parlamentarne skupštine BIH radni sastanak pod nazivom „Iskustva u radu i djelovanju vijeća nacionalnih manjina u BiH“.


Ispred Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske sastanku su prisustvovali: Franjo Rover, Zdenka Hajek, Dragan Bulatović, Đorđe Mikeš, Tatjana Vranješ i Maja Kremenović.

Tema radnog sastanka se odnosila na pozitivna i negativna iskustva u radu savjetodavnih tijela nacionalnih manjina, kao i pitanja dosadašnje i buduće međusobne saradnje i prijedloge za poboljšanje rada svih navedenih savjetodavnih tijela.

Radnom sastanku pored predstavnika Saveza prisustvovali su predstavnici Vijeća nacionalnih manjina BiH, Vijeća nacionalnih manjina FBIH, Savjeta nacionalnih manjina RS, Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, Vijeća nacionalnih manjina Unsko-sanskog kantona, Kancelarije za nacionalne manjine opštine Prnjavor, Kancelarije za nacionalne manjine grada Bijeljina,Komisije za ljudska prava i slobode Doma naroda Parlamenta FBIH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Zajedničke komisije za ljudska prava PS BiH, te predstavnici Misije OSCE u BIH i kancelarije Savjeta Evrope. 

M. K.

Foto galerija FB (link)