Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Područni susreti dječijih i odraslih folklornih grupa

20.04.2017.

Područni folklorni susreti, koji se u martu i aprilu održavaju u cijeloj Sloveniji u organizaciji JSKD (Javni zavod za kulturne djelatnosti Slovenije), namijenjena su predstavljanju dječijih, omladinskih i odraslih folklornih grupa.


Područna ispostava Novo mesto je i ove godine pozivom na susrete pozvala sve aktivne grupe, koje održavaju folklornu tradiciju na našem području. Na ovogodišnjim susretima su se predstavile ne samo dječije već i odrasle folklorne grupe, koje su se odazvale na poziv. 

 

U Kulturnom centru Janeza Trdine u Novom mestu se 31.3.2017. na priredbi TU JE PA ENA LEIPA REIČ brojnoj publici predstavilo deset dječijih i odraslih folklornih grupa. Među 200 onih koji su nastupali bila je i Dječija folklorna grupa Udruženja Slovenaca RS Triglav Banjaluka. 

 

Nakon završetka programa je organizator JSKD podijelio priznanja i zahvale.

Priznanje za scensko predstavljanje - Splet gorenjskih plesova je dobila Dječija folklorna grupa Udruženja Slovenaca Triglav Banjaluka i koreograf Predrag Savić.

 

Zahvalu za učešće na područnim susretima 2017. je JSKD namijenio Dječijoj folklornoj grupi Udruženja Slovenaca Triglav Banjaluka i voditeljima projekta Mariji Grbić i Branki Bukovec.

 

Priredbu TU JE PA ENA LEIPA REIČ su stručno pratili Aleksandra Petrović i Vasja Samec. Priredbu je vodio Tomaž Simetinger.

 

Za Dječiju folklornu grupu i za Udruženje Slovenaca RS Triglav Banjaluka je bila čast učestvovati na priredbi, čiji naziv TU JE PA ENA LEIPA REIČ mnogo znači.