Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM TREBINJA - 03.04. 2017.

06.04.2017.

U ponedjeljak, 03. aprila 2017. godine u kabinetu gradonačelnika grada Trebnja, Luke Petrovića održan je radni sastanak čelnika Gradske uprave grada Trebinja sa predstavnicima Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske predsjednikom Franjom Roverom i članicom Upravnog odbora Saveza Anđom Slijepčević.


Sastanku su prisustvovali i predstavnici udruženja nacionalnih manjina sa područja grada Trebinja, Dušan Minov, Neđeljko Tomašević i Dragan Lučić, te odbornica iz reda nacionalnih manjina Milka Butulija.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji Grada sa udruženjima nacionalnih manjina i aktuelnim problemima, položaju nacionalnih manjina i njihovoj saradnji sa odbornicom.

Pozdravljajući inicijativu Saveza za održavanjem ovog sastanka gradonačelnik Petrović je pozvao Savez da se aktivnije uključi u sve značajnije manifestacije u Trebinju, posebno u manifestaciju "Trebinjsko kulturno ljeto", gdje bi jedan dan bio posvećen upravo nacionalnim manjinam prilikom kojeg bi pripadnici Saveza nacionalnih manjina iz svih mjesta Republike Srpske jedan dan boravili u Trebinju, uz prezentaciju kulturnog programa kroz nacionalne igre i plesove, prezentacije jezika, gastronomiju i sve ono što čini kulturni identitet jednog naroda.

Realizacija ovog kulturnog programa očekuje se na ljeto 2017. godine

M. K.

Web vijest (link)