Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Koncert "S Pjesmom od Šentvida do Banjaluke"

27.02.2017.

Mjesec februar, mjesec kulturnih događaja, posvećen sjećanju na pjesnika Franca Prešerna.


18. februara 2017. gosti Udruženja Slovenaca Triglav su bili pjevači iz Dolenjske. Koncert, koji je organizovalo naše udruženje, održan je u vijećnici Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci. Među brojnim posjetiocima je bio i opunomoćeni ministar Ambasade Republike Slovenije  – šef Konzularne kancelarije u Banjaluci Marjan Ristič.

Muški hor KUD Vidovo i Ženski hor KUD Vidovo iz Šentvida pri Stični te Mješoviti hor Davorin Jenko Udruženja Slovenaca Triglav su prvi put nastupali zajedno. Bio je to jednočasovni koncert na kojem su zapjevali pjesme slovenačkih kompozitora. Naši gosti iz Slovenije su za kraj zapjevali umjetničku pjesmu,  koju poznaju i oni stanovnici Banjaluke, koji nisu Slovenci, a tih je pored Slovenaca koji žive u Banjaluci na koncertu bilo mnogo.
Pjesma ne poznaje grancie, ona spaja i utvrđuje prijateljstvo i baš to prijateljstvo, koje je nastalo između Mješovitog hora Davorin Jenko i pjevača iz Šentvida na Susretu slovenačkih horova u Šentvidu pri Stični, se sve ove godine nastavlja. 
Nataša Kajmaković