Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Dva dobra čovjeka u Banjaluci

21.12.2016.

Djecu u Banjaluci su ove godine posjetila čak dva dobra čovjeka: Djed Božićnjak i Deda Mraz. Došli su zajedno, prvi u crvenoj odjeći i crvenoj kapi, a drugi u sivom kaputu i sivoj kapi. Učenici dodatne nastave slovenačkog jezika su im pripremili predstave, a oni su ih razveselili poklonima.


U srijedu, 14. decembra, je jelka u Klubu nacionalnih manjina bila već ukrašena, a djeca su nestrpljivo gledala ko je pod jelku ostavio poklone. Prije nego što smo pozvali Deda Mraza, pogledali smo lutkarsku predstavu „Sapramiška“ te predstave Maca Papučarka i Zahvalni kipovi. Lutkarskom predstavom o mišu, koji je slomio zub, su nas razveselili učenici dodatne nastave iz Slatine. Miš se ohrabrio i otišao zubaru, zato smo na kraju predstave svi zajedno zapjevali pjesmicu Moji bijeli zubići. Uz bajku o Sapramiški odrastaju uvijek nove generacije djece, a omiljena kao hrabri miš je i maca koja djeci odnese papuče ako ih nisu pospremili. Predstavu Maca Papučarka su odigrali naši najmlađi učenici, a stariji učenici su nastupili u predstavi Zahvalni kipovi. 
Nakon programa smo pozvali Deda Mraza. Ove godine smo se iznenadili. Deda Mraz nije došao sam, sa njim je bio i Djed Božićnjak. Punu korpu poklona su donijeli, a u paketu nisu bili samo slatkiši, već je svako dijete dobilo i knjigu. Djeca su hrabro dolazila po poklone a fotografije sa oba dobra čovjeka će biti lijepa uspomena na novogodišnje očekivanje.
 
Barbara Hanuš