Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Kreativna radionica

30.11.2016.

U petak, 18. novembra, i u subotu, 19. novembra, u prostorijama Udruženja nacionalnih manjina u Banjaluci su održane kreativne radionice. Vodile su ih Božena Kolman Finžgar i Katja Bevk, obe iz Biblioteke Antona Tomaža Linharta iz Radovljice.


Radionice su održane u okviru projekta Biblioteka – vasiona blaga, koji već četiri godine povezuje biblioteku iz Radovljice i Udruženje Triglav.

Na radionicama smo krasili platnene torbe. Učestvovali su odrasli, osnovci, srednješolci ali i gosti iz Gimnazije Ledina iz Ljubljane. Svi su mogli pokazati svoj umjetnički dar, neki su crtali, drugi slikali, jedni se poslužili pečatima napravljenim od krompira, a neki su u ruke uzeli iglu i konac i nešto prišili na torbu. Baš svaka torba je zato nešto posebno. Za sve, koji vole stvarati, kreativne radionice su mogućnost za druženje, a predmeti koji nastanu su lijepa uspomena.

 

Uvod u radionice za odrasle i osnovce je bila bajka Pšenica – najljepši cvijet. Bibliotekarka Katja Bevk nas je svojim glasom odvela u svijet bajki, koji nije bio samo maštovit, jer skriva u sebi mnogo istine o svijetu u kojem živimo. Umjetnost obogaćuje naš život, kroz umjetnost stupamo u međusobne odnose, zato je svaka veza sa književnošću, muzikom, filmom i likovnom umjetnošću dragocjeni dio dodatne nastave slovenačkog jezika.

Barbara Hanuš