Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Poletimo na krilima riječi

26.10.2016.

Čitanje je zabavno, knjige nas nose u svijet mašte, a istovremeno su nam i ogledalo našeg svijeta. Tokom čitanja bogatimo vokabular, zato ono ima značajan uticaj na učenje jezika i svi učitelji dopunske nastave slovenačkog jezika žele da njihovi učenici što više čitaju.


U Banjaluci smo se već četvrtu godinu pridružili grupi ljetnih čitalaca i postali Poletavci. Poletavac postaneš tako da tokom ljeta 30 dana svaki dan pola sata bilo šta čitaš: knjige, stripove, članke iz časopisa, revije, recepte. Ovog ljeta su na krilima riječi uživali Anastasija Babić, Iva Potkonjak i Aleksandra Špehar iz Banjaluke, Ivana Šurlan, Emilija Šurlan i Jelena Stupar iz Novog Grada, Vesna Sikirić iz Prijedora te Mihaela Đurđević i Milica Radešić iz Teslića.


U subotu, 15. oktobra, smo se okupili u hotelu Inn u Banjaluci. Svim Poletavcima smo podijelili priznanja i majice. Projekt Gradske biblioteke Ljubljana je 2014.godine dobio priznanje Slovenačke sekcije IBBY za izuzetna postignuća na području promocije omladinske književnosti i čitanja. Radosni smo što u uspješnim projektima, namijenjenim slovenačkoj djeci i mladima, učestvuju i učenici dopunske nastave slovenačkog jezika. 
Barbara Hanuš