Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Ljetna škola – RADENCI

21.07.2016.

U saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i sport te Zavodom RS za školstvo i Centrom školskih i vanškolskih aktivnosti, Slovenačka iseljenička matica organizovala je stvaralačku ljetnu školu za mlade pod naslovom – Slovenački jezik na malo drugačiji način.


Ljetna škola je održana od 10. 7. do 16. 7. 2016 u Radencima u Beloj krajini. Na ljetnoj školi su učestvovale učiteljice slovenačkog jezika Ksenja Žižek, Lea Lehner i likovnog obrazovanja Natalija Veselič-Martinjak. Pored učenja slovenačkog jezika u školi je naglasak bio i na likovnom stvaralaštvu, učenju o slovenačkoj domaćoj umjetnosti. Učenje slovenačkog jezika i likovno stvaralaštvo su bili povezani. Svi radovi koje su učesnici škole izradili su bili predstavljeni zadnji dan zajedničkog druženja u Centru gdje su imali i kratku priredbu.

Za vrijeme ljetne škole za djecu, koja žive van Slovenije, u Centru su bili smještena i djeca iz Slovenije sa kojima su učestvovali i na taj način još bolje poboljšavali svoje znanje slovenačkog jezika. Čak osam naših učenika Ana Katalina, Elena Lunić, Viktor Perušić, Andrej Drinić, Jovan Dimitrijević, Aleksandra Špehar, Rastko Zrnić, Aleksandar Zrnić, je učestovalo na ovoj ljetnoj školi.