Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Predstavljanje antologije „Darovi Evropske Priče“

11.07.2016.

Predstavljanje antologije Darovi evropske priče je održano u petak, 1. jula 2016. u atriju Kafane NUK u Ljubljani. Antologiju je predstavio urednik, književnik iz Banjaluke Zdravko Kecman.


U antologiji, koja zapravo nije antologija u klasičnom smislu, prikupljena su djela pedeset autora iz više evropskih država.

 

U antologiji su zastupljeni autori, potomci naroda, koji su u Bosni i Hercegovini živjeli u vrijeme kad je ona bila pod Austro-Ugarskom monarhijom i autori potomaka naroda bivše Jugoslavije, koji u Bosni i Hercegovini žive i danas.

 

U  antologiji su objavljeni i radovi drugih naroda, koji su imali neposredan uticaj na bosansko-hercegovačku kulturu i tradiciju, a imaju ga i danas. Posebna uloga je u tome pripala francuskom i ruskom jeziku.

 

Antologiju je uredio Zdravko Kecman, a izdali su je Udruženje Slovenaca Triglav iz Banjaluke i „Kuća poezije“ iz Banjaluke. Odlomke iz antologije su čitali: pjesnik Milan Dekleva, prevodilac Željko Perovič, i članica Udruženja Slovenaca Triglav Banjaluka Nataša Kajmaković.

 

Prije predstavljanja antologije je hor Davorin Jenko zapjevao dvije pjesme.

Nataša Kajmaković