Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Izložba fotografija Fotografskog društva „Janez Puhar“ u Banjaluci

30.06.2016.

Dana 24. juna 2016. godine, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci je brojnim posjetiocima devetnaest majstora fotografije pokazalo svoja djela.


Saradnja Fotografskog društva Janez Puhar i Udruženja Slovenaca „Triglav“ Banjaluka traje već niz godina. Ovogodišnja izložba je bila u sklopu slovenačkog dana u Slatini i obilježavanja 25 godina samostalnosti Slovenije.

Prije otvaranja izložbe, mlada flautistkinja Zorana Belušević je odsvirala Bachov preludij. Posjetioce i goste, među kojima su bili ambasador Republike Slovenije u BiH Iztok Grmek, konzul Konzularne kancelarije Republike Slovenije u Banjaluci Marjan Ristič, direktor Kulturnog centra Banski dvor Milovan Petrić, članovi Društva Bazovica iz Rijeke i šest članova Fotografskog društva Janez Puhar, u ime Udruženja Slovenaca „Triglav“ Banjaluka je pozdravila potpredsjednica Udruženja Nataša Kajmaković. U ime fotografa iz Kranja prisutne je pozdravio predsjednik Fotografskog društva Simon Krejan. 

Organizatori izložbe su bili Udruženje Slovenaca „Triglav“ Banjaluka, Fotografsko društvo Janez Puhar iz Kranja i Kulturni centar Banski dvor Banjaluka. U ime Kulturnog centra toplim riječima „domaćina“ je sve pozdravio direktor te ustanove Milovan Petrić. 

Muzika za početak, muzika, ovaj put Etuda br. 2 Liebermann sa flautistkinjom Zoranom Belušević i zatim svečano otvaranje. Ambasador Republike Slovenije u BiH Iztok Grmek je u prigodnom govoru pozdravio prisutne, te je zaželio i dalje uspješno povezivanje između slovenačkih udruženja u matičnoj domovini i slovenačkih udruženja po svijetu uz stalno razumijevanje i datu pomoć Vlade Republike Slovenije. Slovencima, koji imamo dvije domovine je čestitao Dan državnosti Republike Slovenije, 25 juni.

Izložba majstora fotografije iz Kranja je prikaz datog strpljenja, to je tačno izabran trenutak slikanja, to je viđenje stvari, koje nas okružuju, a za koje nemamo vremena, niti osjećaja, ne vidimo ih!

Nataša Kajmaković