Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Koncert povodom 15 godina rada Mješovitog hora „Davorin Jenko“

17.06.2016.

Povodom 15. godišnjice rada Mješovitog hora „Davorin Jenko“ udruženja Slovenaca „Triglav“ održan je koncert 14.6.2016. godine u Vijećnici Banskog dvora u Banjoj Luci.


Vijećnica je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a ljubitelji muzike su imali mogućnost uživati u programu koji smo pripremili zajedno sa gostima. 

Koncert pod nazivom „Tam sem jaz doma“ je otvorio hor „Davorin Jenko“ a nakon njih su uslijedile numere koje su izveli naši gosti: Miljana Brezičanin (sopran) uz klavirsku saradnju Dunje Marković, Nikola Jović (gitara), zatim Dejan Janković (klavir) i Kristina Ivanović (violina) uz klavirsku saradnju Željke Jovanić.

Nakon još jednog nastupa našeg hora, konzul Konzularne kancelarije Ambasade Republike Slovenije u Banjoj Luci g. Marjan Ristič je podijelio Gallusova priznanja članovima hora. Gallusova plaketa je najviše priznanje za područje muzičke djelatnosti koji dobijaju pojedinci za aktivno učestvovanje na području amaterske muzičke djelatnosti a koje dodjeljuje Javni fond Republike Slovenije za kulturne djelatnosti. Bronzano priznanje za preko 5 godina pjevanja u horu su dobili Bogdana Perendija, Marijana Bubalo, Milka Smiljanić, Nataša Janković, Dražena Lepir, Vanja Topić, Fikreta Todorovac, Ivana Lovšin, Zlata Ćurić i Zorka Vasojević. Srebrno priznanje za preko 10 godina pjevanja u horu su dobili Aziza Škulj, Ana Panić, Olga Suvajac, Marija Grujić, Ljiljana Sukara, Nada Kolundžija, Nada Šunkić, Miroslav Galič, Biljana Kojić, Vesna Šišljagić, Zdenka Smiljčić i Dragana Đaković. Zlatno priznanje za preko 15 godina pjevanja u horu je dobio Stanko Prosen.

Nakon dodjele nagrada, hor je izveo još jednu pjesmu čime je koncert zvanično završen. I kao što je u uvodnim riječima na koncertu navedeno „Život je nešto više od onoga što nas uči pusta svakidašnjost. Nije važno ono što imamo ili prikupimo, već ono što dajemo“, ovaj koncert je pokazao da naš hor može mnogo toga da da.