Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Pobjednici regionalnog takmičenja o nacionalnim manjinama posjetili Banja Luku

04.01.2016.

Dana 30. decembra 2015. godine upriličena je posjeta 40 učenika - predstavnika pobjedničkih timova iz 2014. i 2015. godine Regionalnog takmičenja o poznavanju nacionalnih manjina u BiH „Upoznajmo se!“, zajedno sa njihovim nastavnicima.


Učenici i nastavnici iz Bijeljine, Lopara i Ugljevika su posjetili najznačajnije institucije u Republici Srpskoj a sa kojima Savez nacionalnih manjina Republike Srpske i udruženja sarađuju. Učenici su prvo posjetili Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske gdje je svečano otvorena i izložba učeničkih radova sa ovog takmičenja. Izložbu je otvorio ministar dr Dane Malešević, koji je iskoristio priliku da pohvali ovu značajnu manifestaciju, a takođe da učenicima i nastavnicima poželi mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i radu.

*fotografija preuzeta sa web sajta Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske

Nakon ministarstva, planom posjete, učenici su bili gosti u Vijeću naroda Republike Srpske - Klubu delegata iz reda Ostalih naroda, gdje su imali priliku da se upoznaju i sa radom ove institucije te razgovaraju sa delegatima Kluba Dubravkom Macanović, Jovanom Čarkić i Aleksandrom Dalšašo-Lepir.

U sklopu iste posjete učenici su posjetili i Narodnu skupštinu Republike Srpske prilikom koje su se upoznali sa radom ove institucije a takođe su imali priliku da razgovaraju i sa generalnim sekretarom NSRS Markom Aćićem i predsjednicom Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske Vesnom Temelkoskom Vuković.

U kratkoj pauzi do posjete Savezu nacionalnih manjina Republike Srpske i Klubu nacionalnih manjina grada Banja Luka, učenici i nastavnici su se upoznali i sa znamenitostima grada na Vrbasu, te svoju jednodnevnu posjetu okončali u prostorijama Kluba.

Tom prilikom predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover razgovarao je sa učenicima o nacionalnim manjinama u Republici Srpskoj, njihovim udruženjima te brojnim aktivnostima koje realizuju u području promocije jezika, kulture i običaja.

Uz zahvalnost za posjetu, učenici su izrazili svoje zadovoljstvo, te obećali da će i u 2016. godini nastaviti svoje aktivnosti, te svojim školskim drugarima prenijeti ovo dragocjeno iskustvo.

Galerija fotografija je dostupna na našoj FB stranici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1008698942511283.1073741831.687867891261058&type=3

 

M. K.