Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Izložba u Art centru

24.11.2015.


Dana 16. novembra je u ART centru u Banjaluci otvorena izložba slika.

„Ptuj i vino – Martinovanje u Ptuju“, 

„Rimljani u Ptuju“

„Izložba predmeta od gline i slika na tvrdoj podlozi“

U zajedničkom projektu sa Centrom za edukaciju i rad sa djecom i mladima „MIS“, Centrom za kulturne i promotivne aktivnosti „Primera MILL“ i Udruženja Slovenaca RS „Triglav“ Banjaluka, u Art centru je bila otvorena zanimljiva izložba o Ptuju, najstarijem gradu u Sloveniji. Slike, koje su bile izložene, prikazuju slike prošlosti, život starog grada od perioda Rimske imperije i dalje..., sve do danas, kada je Ptuj pored istorijskih znamenitosti postao poznat proizvođač odličnog vina, atraktivne proslave Martinovanja, kurentovanja i ostalih za turizam privlačnih događaja.

Autori izložbe su Janko Levarič i Andrej Klasinc.

U sklopu izložbe su takođe predstavljeni predmeti od gline i slike izrađene na tvrdoj podlozi. Predmete, nakit od gline i slike izrađene u posebnoj tehnici su izradile članice udruženja nacionalnih manjina na edukativnoj radionici, koju je vodila mentorica Sunčica Laguza.

Prisutne je pozdravio Milenko Laketić. Među posjetiocima su bili predstavnici nacionalnih manjina, gosti iz Ptuja, predstavnici Perutnine Ptuj i konzul Konzularne kancelarije Republike Slovenije u BiH, koji je izložbu i otvorio. 

Nataša Kajmaković