Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Prijatno!

22.10.2015.

Kako dobro učenici dopunske nastave slovenačkog jezika poznaju slovenačke riječi za sve što jedu i što trebaju za pripremu hrane? Odgovor na to pitanje smo dobili na kvizu, na kojem su učestvovali učenici iz BiH i dvije gostujuće ekipe iz Srbije.


U subotu, 17. oktobra, su se u Jevrejskom kulturnom centru u Banjaluci okupili učenici dopunske nastave slovenačkog jezika iz Niša, Novog Sada, Sarajeva, Kaknja, Zenice, Tuzle, Teslića, Prijedora, Slatine i Banjaluke.

Odmjerili su znanje u kvizu na temu hrane, a pitanja su bila u vezi sa uticajem hrane na zdravlje i materijalima, koje trebamo za pripremu hrane. Kviz su pripremili i vodili Pavle Ravnohrib i Darko Hederih, koje u Banjaluci već dobro poznamo, jer su došli već treći put. Prve godine su se učenici takmičili u poznavanju životinja, druge godine je tema kviza bila sport, a ove godine su kviz naslovili Abeceda: prijatno!

Učenike dvanaest ekipa su bodrili vršnjaci a i odrasli. Za sve su pitanja bila zanimljiva i svako je za sebe razmišljao da li zna odgovor. Tokom priprema za kviz učenici su dosta naučili i svi smo se složili da su na kvizu pokazali odlično znanje. Pobijedila je prva banjalučka ekipa, koja se sastojala od Ane Kataline, Ive Potkonjak i Aleksandre Zrnić. 

Barbara Hanuš