Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Održana Dvanaesta smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina

25.09.2015.

U subotu 19. septembra 2015. godine u Sportskoj dvorani Obilićevo u Banjoj Luci održana je dvanaesta po redu „Smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina“.


Svim prisutnima pored predsjednika Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske gospodina Franje Rovera, obratili su se gospodin Radenko Đurica u ime Grada Banja Luka i gospođa Milica Kotur pomoćnica ministra za kulturu Republike Srpske.

Manifestaciju je svečano otvorio ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske gospodin Zlatan Klokić, te je istakao  da ovaj događaj ima veliki značaj za Srpsku jer je to prilika da se predstave običaji i kultura naroda koji žive na ovom prostoru.

Učešće u ovoj manifestaciji uzelo je preko 150 učesnika iz deset grupacija nacionalnih manjina, koji su se predstavili tradicionalnim pjesmama, igrama, folklorom, recitacijama.

Novina u ovogodišnjem programu je bila i degustacija tradicionalnih specijaliteta pripremljenih od strane članova udruženja.

Pored predstavnika lokalne i izvršne vlasti Republike Srpsko ovom događaju su prisustvovali i predstavnici osam ambasada matičnih zemalja nacionalnih manjina te drugi uvaženi gosti, a za koje je bio upriličen i svečani prijem u Klubu nacionalnih manjina grada Banja Luka.

M. K.

Galerija fotografija