Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Radionica „Oslikavanja predmeta od gline – drveta“

03.07.2015.

Udruženje Slovenaca „Triglav“ Banja Luka je u saradnji sa Centrom za rad sa djecom i omladinom “MIS“ i Centrom za kulturne i promotivne djelatnosti “Primera MLLL“ organizovalo prvu od dvije edukativne radionice “Oslikavanje predmeta od gline-drveta” za sve nacionalne manjine.


Radionica je namijenjena svim osobama koje žele učestvovati bez obzira na dob, pol i zanimanje, odnosno bez obzira na to da li imaju određena predznanja iz likovne umjetnosti. 

U utorak, 30. 6. okupili su se u prostorijama Kluba nacionalnih manjina predstavnici Ukrajinaca, Slovenaca, Makedonaca, Čeha i Crnogoraca i pod mentorstvom Sunčice Laguze vršili oslikavanje drveta u „decoupage“ tehnici. Učesnice su bile veoma posvećene izradi predmeta, a vrijeme je brzo proletjelo u prijatnoj i kreativnoj atmosferi. 

Drugi dio edukativnih radionica je planiran za 7. juli sa početkom u 18 časova u prostorijama Kluba. Nakon navedene dvije radionice, planirano je da učesnici svoje radove izlože tokom Smotre nacionalnih manjina u septembru.

A. K.