Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

III dani slovenske kulture, privrede i turizma 27. – 30. 05. 2015. Novi Sad

11.06.2015.

Društvo Slovenaca Kredarica iz Novog Sada je organizovalo III Dane slovenske kulture, privrede i turizma, koji su se održali od 27. 05. do 30. 05. 2015. godine.


Bogat kulturni program je izveden u Kulturnom centru grada Novog Sada, Gimnaziji „Jova Jovanović Zmaj“ i „Katoličkoj porti“ . Manifestacija je organizovana kao kolaž književnih, muzičkih i zabavnih događaja. Književno veče je bilo posvećeno liku i djelu Luja Adamiča.

U muzičkom dijelu su pored našeg hora učestvovali horovi iz Lendave, Kamerni hor „Vita“ iz Oplotnice – muški i ženski hor. U Gimnaziji je održan rođendanski koncert MePZ Kredarica, kojim je na prigodan način obilježeno 15 godina djelovanja.

Na poziv naših prijatelja iz DS Kredarica naš mješoviti hor „Davorin Jenko“ je u Katoličkoj porti izveo splet slovenačkih i srpskih starogradskih pjesama.

Poslije uspješnog nastupa uživali smo u degustaciji hrane i pića koji su pripremili ljubazni domaćini i prijatelji koji su došli iz Slovenije. Te večeri smo bili na koncertu muškog i ženskog hora iz Oplotnice i sa njima se družili na zajedničkoj večeri. Na večeri smo razmijenili prigodne poklone sa domaćinima. Elza Ajduković se, ispred Društva Kredarica, zahvalila horovima koji su svojim učešćem uljepšali III Dane slovenske kulture.

Nedeljni sunčani dan smo iskoristili da prošetamo prelijepim Novim Sadom i uživali uz dobru kafu u nekoj sjenovitoj bašti Cafea.

Stanko Prosen