Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Uručena humanitarna pomoć iz Italije za najugroženije u Šamcu

01.09.2014.

U subotu, 30. 08. 2014. godine predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover uručio je humanitarnu pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima za stanovništvo u opštini Šamac, a koje je bilo pogođeno katastrofalnim poplavama u maju mjesecu.


Humanitarni paketi su doznačeni u Kulturno-umjetničko društvo „Šamac“ i Centar za socijalni rad Šamac, a uz pomoć Humanitarnog udruženja „Budimo ljudi“ i volontera. Humanitarna pomoć je prikupljana u Italiji tokom prethodna tri mjeseca od strane članova Udruženja Trentina iz Štivora koje djeluje u mjestu Borgo Valsugana (Trento) koji su se aktivno uključili u akciju prikupljanja prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština, paketa za bebe i školskog pribora za pomoć najugroženijem stanovništvu koje je nastradalo u katastrofalnim poplavama. Dio ove pomoći takođe je doznačeno najugroženijim porodicama u Kalesiji. Vrijednost doznačene pomoći je 11.000 EUR-a.

   

Ispred Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske zahvaljujemo se Udruženju Trentina iz Štivora u Valsugani za prikupljenu pomoć i potpredsjedniku organizacije „Trentini nel mondo“ gospodinu Aldu Degaudencu koji je obezbjedio prevoz ove pomoći iz Italije.

M. K.