Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Pronaći rješenja za finansiranje aktivnosti

29.04.2014.

Odbornici nacionalnih manjina u gradovima i opštinama Republike Srpske, predstavnici Kluba delegata ostalih u Vijeću naroda Republike Srpske i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske danas su na radnom sastanku u Prnjavoru razmatrali plan aktivnosti i načine finansiranja u narednom periodu.


Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Srpske Franjo Rover rekao je da je u kontaktima sa predstavnicima republičke vlasti zatraženo da se sredstva namijenjena Savezu vrate na raniji nivo kako bi se omogućilo njegovo nesmetano funkcionisanje.

Predsjednik Kluba ostalih u Vijeću naroda Republike Srpske Franc Sošnja smatra da moraju biti pronađena kvalitetna sistemska rješenja za finansiranje aktivnosti nacionalnih manjina.

„Imali smo popis koji će pokazati koliko nas gdje ima. Na osnovu toga ćemo utvrditi kriterijume za djelovanje, a potom se organizovati i timski djelovati kako bi svemu što radimo dali veću ozbiljnost“, rekao je Sošnja.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, koji je prisustvovao sastanku, podsjetio je da je opština formirala posebno odjeljenje čiji je zadatak da pomaže nacionalnim manjinama i njihovim udruženjima.

„Želimo da našu multikulturalnost i multietničnost prezentujemo kao pozitivan primjer na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi, gdje to nije uobičajena praksa, i time pokažemo da ispunjavamo određene evropske standarde, zbog čega s pravom nosimo epitet `mala Evropa`“, rekao je Gatarić.

Naredni sastanak predstavnika nacionalnih manjina Srpske biće održan u Trebinju.

PRNJAVOR.info