Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Precizirati izvore finansiranja nacionalnih manjina u RS

08.05.2014.
BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić smatra da Nacrt platforme o problemima nacionalnih manjina BiH djeluje kao prilično formalan, zbog čega je važno predvijeti konkretne korake za poboljšanje statusa nacionalnih manjina i precizirati izvore finasiranja.
Nakon sastanka sa predstavnicima Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, Radojičić je rekao da Nacrt djeluje kao opširan dokument sa malo konkretnih stvari, pri čemu Republika Srpska ima svoju nadležnost i uređuje ova pitanja svojim aktima i odlukama.
Radojičić je novinarima u Banjaluci rekao da će u narednim danima biti još konsultacija oko stava Republike Srpske i bilo bi dobro da Savez nacionalnih manjina Republike Srpske i Savjet nacionalnih manjina Narodne skupštine Republike Srpske, te predstavnici Vlade postignu saglasnost o zajedničkom stavu pripadnika nacionalnih manjina i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti o ovom dokumentu.
"To je dokument koji se već tri godine priprema sa dosta poteškoća, kao strateški dokument za pitanja nacionalnih manjina u BiH. U njega su uključeni predstavnici vlasti u Republici Srpskoj, Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske i Savjeta nacionalnih manjina Narodne skupštine Republike Srpske", naveo je Radojičić.
Prema njegovim riječima, u svakom dokumentu strateške prirode na nivou BiH treba poštovati svačije nadležnosti, te se mora voditi računa o ustavnom uređenju.
On je rekao da je danas bilo riječi i o budućim planskim aktivnostima Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske i Savjeta nacionalnih manjina Narodne skupštine Republike Srpske. "Pozdravio sam poboljšanu komunikaciju između Saveza i Savjeta i odbornika iz reda nacionalnih manjina", dodao je Radojičić.
Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover smatra da predložena platforma ima dosta manjkavosti koje treba otkloniti.
On je za 14. maj najavio sastanak Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske i Savjeta nacionalnih manjina Narodne skupštine Republike Srpske sa predstavnicima Vlade, gdje će izaći sa jedinstvenim prijedlogom.
"Nacionalne manjine moraju u potpunosti biti uključene u izradu platforme", istakao je Rover.

Nezavisne novine