Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Decenija Saveza nacionalnih manjina RS

01.10.2013.

Savez Nacionalnih manjina Republike Srpske obilježio je 10 godina svog postojanja.


Savez nacionalnih manjina Republike Srpske od 2003. okuplja se kako bi sačuvao identitet manjina, porijeklo, njegovao jezik i kulturu. Oduvjek se i govorilo - ljepota se ogleda u različitosti.

- Obično govorimo da je to bogatstvo, da to obogaćuje i ovaj prostor, time što su ljudi različiti, porijeklom prisutrni ovdje, donijeli su i unijeli dio svoje kulture i na taj način obogatili i domaću kulturu - rekao je Igor Radojičić, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske.

Budući da ima opšti interes i status koji je dobio od Vlade, Savez ima obezbijeđena sredstva za kulturne manifestacije. Svih ovih godina, 12 nacionalnih manjina i 35 udruženja, čuva godinama dugu tradiciju naroda.

- Deset godina Saveza nacionalnih manjina je vremenski mali period, a s druge strane je veliki jubilej za Savez nacionalnih manjina i Udruženja nacionalnih manjina, pogotovo što mi znamo da smo mi imali nesretni rat, da su nastale raspadom bivše Јugoslavije nove nacionalne manjine - rekao je Stevo Havreljuk, predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Manifestacija je obogaćena besjedama i recitacijama na jezicima manjina. Govornici su svojim sjećanjima na rano djetinjstvo, kada je multinacionalnost bila prisutnija i prihvaćenija, izmamili brojne osmjehe. Najzaslužnijim pojedincima koji su najviše pomogli rad Saveza uručene su zahvalnice.

Pripremio: Marko Vejić
Izvor: RTRS