Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

10. Međunarodni susreti „Revija u reviji“

19.09.2013.


 Ove godine, krajem augusta i početkom septembra,  su održani 10. Međunarodni susreti „Revija u reviji“ („Časopis u časopisu“) koji okupljaju izdavače, autore i urednike časopisa iz 16. Zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope. Ovi susreti se održavaju u Ljubljani, Škocjanu, Divači, Kopru, Sežani i Trstu, a na njima prisustvuje Udruženje književnika Srpske, Podružnica Banja Luka i časopis „Književnik“.

Na ovogodišnjim desetim jubilarnim susretima u Ljubljani predstavljen je i „Atlas evropske lirike“, časopis „Književnik“ (koji takođe slavi svoju 10. Godišnjicu izlaženja) i knjiga izabranih pjesama Primoža Repara „Hipohondrija“  koju je preveo sa slovenačkog Zdravko Kecman.

Na ovom svojevrsnom Sajmu knjiga izložena su i izdanja knjiga Udruženja književnika Srpske, Podružnica Banja Luka.  Antologija „Atlas evropske lirike“ kojeg su priredili prof. dr Miljko Šindić i književnik Zdravko Kecman, a objavili , Savez nacionalnih manjina Republike Srpske i Udruženje književnika Srpske, Podružnica Banja Luka bio je posebno zapažen i o njemu su izrečene pohvale učesnika ovog Međunarodnog skupa kao i čitalaca.

Ova antologija je zapažena u više zemalja regije i o njoj je izrečeno više pozitivnih kritika i pohvala, a ona sadrži u sebi dvanaest književnosti, žanr poezije na dvanaest jezika sa prevodom na srpski i hrvatski, te predgovorima koji su i na engleskom jeziku. „Ova knjiga nas vodi u velike književnosti, kao što su:njamačka, poljska, mađarska, italijanska, češka, jevrejska, slovenačka, crnogorska, makedonska, romska, slovačka i ukrajinska,“ kazao je antologičar Zdravko Kecman.