Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Savez nacionalnih manjina Republike Srpske se priključio programu „Više od liderstva“ – podrška realizaciji projekta „Registracija nepokretnosti“

20.08.2013.


 Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (Uprava) se priključila programu Svjetske banke „Više od liderstva“ u cilju formiranja timova sastavljenih od stručnjaka za pitanja zemljišne administracije, socijalna i rodna pitanja.

Reforma će se raditi u formi pilot projekta, pod nazivom: “Registrovana imovina – Korak naprijed ka ekonomskom osnaživanju žena i ugroženih grupa“.

Reformski tim prošao je edukaciju od strane Svjetske banke, na radionici održanoj u Bečićima, Crna Gora u junu 2013., kako bi se strateški mogao suočiti sa promjenjivim izazovima koji donosi proces reforme. Tim vodi Uprava, čiji su članovi predstavnici Centra za pružanje besplatne pravne pomoći Republike Srpske, Gender centra – Centra za jednakost i ravnopravnost polova Republike Srpske i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Proces reforme ima karakter pilot programa sa kojim će biti obuhvaćen obrazovni program, informativne kampanje, program besplatne pravne pomoći, terenska istraživanja, kao i drugo, a sve radi uspješnije realizacije  projekta „Registracija nepokretnosti“, čiji je glavni cilj uspostava jedinstvene evidencije nepokretnosti u Republici Srpskoj.

 (RUGIP)