Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Emisija "Korijeni" na sajtu Saveza nacionalnih manjina RS

04.03.2013.www.rtrs.tv

Emisija o nacionalnim manjinama, ''Korijeni'' , na Radiju RS emituje se od 3. aprila, 2006. godine. Do 31. decembra, 2010. godine, emitovana je svake subote od 09,05 do 10,00. Od početka 2011. emisija Korijeni emituje se u novom terminu i to svake druge subote, od 10,05.

Emisija obrađuje i istražuje sve bitne teme iz života nacionalnih manjina, od primjene Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina, učešća nacionalnih manjina u organima vlasti na lokalnom, entitetskom i državnom nivou, obrazovanja, pristupa medijima, do medijske promocije.

Urednica emisije, Radmila Karanović, poziva u goste predstavnike nacionalnih manjina i nadleženih institucija, koje se bave ovom problematikom, sučeljava ih, traži odgovore na važna pitanja- pravo učešća nacionalnih manjina na lokalnim izborima, zastupljenost predstavnika manjina u organima vlasti, ko su ti predstavnici, razgovara o tome šta oni čine i koliko mogu da urade kada je riječ o promociji prava manjina.

Emisija prati sva dešavanja i događaje koje organizuju nacionalne manjine, bilo da je riječ o seminarima, ili radionicama za nacionalne manjine, ali isto tako i brojne kulturne događaje koje organizuju udruženja manjina, ne samo u Banjaluci, već i u cijeloj RS i BiH, pa i u zemljama u okruženju.


Emisija '' Korijeni'' promoviše nacionalne manjine u društvu, predstavljanjem njihovih običaja, kulture, tradicije i istorije. Na jedinstven način promoviše rad nacionalnih manjina, ali isto tako, u određenim slučajevima, podstiče nadležne organe i institucije da se više angažuju na rješavanju problema manjina i da se bolje upoznaju s njihovim radom.

Urednica Radmila Karanović učestvovala je na brojnim seminarima i radionicama u RS i BiH kao predavač o temi - Nacionalne manjine .

Za prilog '' Položaj nacionalnih manjina u BiH'' na Drugom regionalnom radio- festivalu u Neumu, 2006. godine, Radmila Karanović dobila je treću nagradu.

Za više informacija o emisiji posjetite sajt Radio Televizije Republike Srpske (www.rtrs.tv/)

''Korijeni'' će se redovno postavljati  i na sajtu Saveza nacionalnih manjina RS, a prethodne emisije možete poslušati klikom na LINK.

 


(D.G.)