Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Хаврељук поново предсједник Савеза националних мањина

20.03.2010.

Стево Хаврељук из удружења Украјинаца поново је данас изабран за предсједника Савеза националних мањина Републике Српске.


 На сједници Скупштине Савеза, која је одржана у Добоју, за потпредсједника је изабран Фрањо Ровер из удружења Италијана.

Изабрано је и 11 чланова Координационог и три члана Надзорног одбора, а усвојени су и Извјештај о раду Савеза за прошлу и План рада за ову годину.

У извјештају о раду се наводи да је прошле године одржано 16 сједница Координационог одбора и 11 разних манифестација, семинар о теми "Европска повеља о регионалним језицима и језицима мањина", те Смотра стваралаштва националних мањина РС.

Такође, Савез је био партнер у пројекту "Сусједство - афирмација мултикуртурализма и сарадње на општинском нивоу у земљама западног Балкана".

Планом рада за ову годину, осим уобичајених активности, предвиђено је издавање брошуре о Савезу по градовима Српске, извођење нових пројеката - "Укус традиције - Традиционална кухиња" и "Насљеђе у шкрињи, насљеђе из руке", као и наставак провођења пројекта "Сусједство".

Скупштина Савеза националних мањина РС одржана је у великој сали Скупштине општине Добој, уз присуство 27 делегата.