Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Konferencija o profesionalnim i etičkim standardima u izvještavanju o marginalizovanim grupama

03.05.2012.


Helsinški parlament građana Banja Luka i Fondacija “Cure” organizuju konferenciju „Profesionalni i etički standardi u izvještavanju o marginalizovanim grupama“ u Banjoj Luci, 8. i 9. maja 2012. godine, u Muzičkom paviljonu, u parku Petar Kočić.

U okviru konferencije, 8. maja u 20.00 časova biće dodijeljene i novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama. Sponzori novinarske nagrade su Unicredit banka BiH i M:tel kompanija.

Ovo je četvrta godišnja konferencija o profesionalnim i etičkim standardima u izvještavanju o marginalizovanim i ranjivim grupama koja će okupiti novinare, studente novinarstva, predstavnike marginalizovanih grupa, nevladine organizacije i stručnjake iz oblasti medija. Neke od tema o kojima će se diskutovati na konferenciji su „političke marginalizacije“, „formalno i neformalno obrazovanje novinara“, „zastupljenost manjina u zemlji većina“ i „web kao alternativni medij marginalizovanih grupa“.

Cilj konferencije je povezivanje predstavnika organizacija civilnog društva i medija kako bi zajednički uticali na organe vlasti u našoj zemlji na svim nivoima da poboljšaju javne politike i prakse prema različitim marginalizovanim grupama u BiH, kojima su mediji, uglavnom, jedini saveznici.

Ova konferencija je dio projekta “X-press II” koja se organizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, a čiji je cilj poboljšanje položaja marginalizovanih i ranjivih grupa u našem društvu putem zajedničkih akcija nevladinog sektora i medija.