Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Potpisan memorandum o saradnji između gradova i udruženja nacionalnih manjina Banja Luke i Pule.

28.03.2011.


Gradonačelnici Banje Luke i Pule, Dragoljub Davidović i Boris Miletić, te predstavnici pet nacionalnih manjina iz ovih gradova - Slovenaca, Makedonaca, Italijana, Mađara i Roma, potpisali su danas, 28. marta u Puli, Memorandum o saradnji između gradova i udruženja nacionalnih manjina Banje Luke i Pule.

Cilj potpisivanja Memoranduma je, između ostalog, proširenje saradnje udruženja nacionalnih manjina u očuvanju kulture, tradicije i običaja, u čemu će ih podržati gradovi potpisnici Memoranduma. Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banje Luke, rekao je da saradnju dvaju gradova vidi u ekonomskom smislu, prosvjeti, sportu i kulturi.

Poptisivanje Memoranduma obavljeno je u okviru Treće regionalne radionice projekta „Susjedstvo - afirmacija multikulturalizma i saradnje između gradova/opština u zemljama Zapadnog Balkana" koji finansira Evropska komisija. Projekat se provodi u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Organizatori radionice su NVO „Homo" iz Pule,Centar za regionalizam Novi Sad, Helsinški monitor za ljudska prava iz Slovenije, Helsinsški parlament građana iz Banje Luke i Savez nacionalnih manjina Republike Srpske.

 

(ASBL)