Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Utisci sa Smotre kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Republike Srpske

19.10.2011.


Sumirajući utiske poslije Smotre nacionalnih manjina koja se održavala u banjolučkom regionu, rukovodioci Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske izrazili su veliko zadovoljstvo na koji način je protekla cijela manifestacija.

Ovogodišnja Smotra prvi put je organizovana u proširenom obliku, s namjerom da se neke aktivnosti prenesu i u druge gradove Republike Srpske, istakao je Stevo Havreljuk, predsjednik Saveza nacionalnih manjina RS.
- U Prijedoru i Prnjavoru imali smo reviju nacionalnih nošnji, a organizaciju su preuzela udruženja tih opština uz koordinaciju Saveza – kazao je Havreljuk.

Ove godine, za razliku od prethodnih, bilo im je, kaže, mnogo lakše organizovati smotru, s obzirom na to da su dobili status udruženja od javnog interesa za Republiku Srpsku. Samim tim dobilu su finansijsku podršku Ministarstva uprave i lokalne samouprave, a dijelom je podršku pružila i Administrativna služba Grada Banja Luka.
- Imali smo i veliki broj gostiju iz država iz okruženja, njihove programe smo pokazali prvog oktobra na Trgu Krajine u okviru manifestacije „Ukusi tradicije“ – rekao je Havreljuk.

 

Generalna sekretarka Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, Maja Kremenović, istakla je da je ostvaren zacrtani cilj ovogodišnje smotre.

- Trudili smo se da ove godine imamo više programa u čemu smo i uspjeli. Najveći doprinos dali su članovi komisije za kulturu Saveza nacionalnih manjina i članovi udruženja nacionalnih manjina. Takođe, važno je reći da smo ove godine imali jedan od najkvalitetnijih programa, a cjelokupna manifestacija privukla je i veliku medijsku pažnju – istakla je Kremenovićeva.

 

 

Priredio: D.Grujić
Izvor: Dnevne novine Fokus