Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Završena Osma smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina

04.10.2011.


 

Prezentacijom nacionalnih kuhinja i kulturno-umjetničkim programom "Ukusi tradicije" na Trgu Krajine u subotu zatvorena je Osma smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Republike Srpske. Najmlađe je zabavljao komičar Sten Vilar iz Ljubljane, a programom su se predstavili: KUD "Lino Mariani" iz Pule, Norbi Kovač iz Mužlje u Vojvodini, MPZ "Maj" iz Kranja, Zbor "Camerata Slovenica" iz Sarajeva, Mješoviti hor "Davorin Jenko" iz Banje Luke, KUD "Veseli brijeg" i Udruženje Crnogoraca "Njegoš" iz Banje Luke.

Generalna sekretarka Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Maja Kremenović ističe da je ovogodišnja smotra protekla i bolje nego što su mogli očekivati.
- Kao organizatori smo prezadovoljni kako je sve proteklo. Publika je bila oduševljena svečanim koncertom, što nam je posebno drago, mada je to bio samo jedan dio našeg programa. U okviru ove smotre organizovali smo i revije narodnih nošnji nacionalnih manjina "Naslijeđe u škrinji, naslijeđe iz ruke" u Prijedoru i Prnjavoru, kojima smo jako zadovoljni - kazala je Kremenovićeva.

Veliko interesovanje izazvale su i izložbe likovnog stvaralaštva članica "Češke besede" i umjetničkih fotografija "Skoplje u našim očima" koje su dio ovogodišnjeg programa.

Finansijsku podršku ovoj manifestaciji omogućili su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, opštine Prijedor i Prnjavor, a Kulturno umjetničko društvo "Veselin Masleša" iz Banjaluke ustupilo je komplete narodnih nošnji za prikazivanje na reviji.

"Ukusi tradicije" - foto-galerija

 

D. Grujić