Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

NACIONALNE MANJINE U DOMU OMLADINE: Naslijeđe u škrinji, naslijeđe iz ruke

24.09.2010.

U banjalučkom Domu omladine u četvrtak 23. septembra 2010. održano je kulturno veče u okviru projekta "Naslijeđe u škrinji, naslijeđe iz ruke", u organizaciji Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.
 

Kulturno veče počelo je revijom nacionalnih nošnji na kojoj su pojedinačno predstavljene nošnje svih nacionalnih manjina koje učestvuju u projektu. Posjetioci su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa pojedinostima i specifičnostima pojedinih nošnji, ali i da uoče da su, kada se radi o razlikama između naroda, i onim odijevnim, i svim ostalim, u pitanju samo nijanse.
U okviru manifestacije "Naslijeđe u škrinji, naslijeđe iz ruke" u Domu omladine postavljeni su pultovi, na kojima su posjetioci mogli da se upoznaju sa karakterističnim elementima kulturne baštine, ali i da uživaju u brojnim specijalitetima nacionalnih kuhinja, koje su pripremili učesnici projekta.
Kao što naziv nagovještava, "Naslijeđe u škrinji, naslijeđe iz ruke" je projekat čija je prvenstvena namjena da bogato kulturno blago različitih naroda koji žive u Republici Srpskoj "izvuče" iz škrinja u kojima je sačuvano i spasi od zaborava prezentujući ga široj javnosti.


Izvor: BL!N Magazin
www.banjalukain.com
 


(BL!N Magazin)