Vijesti

Posjeta opštini Lopare

Načelnik opštine Lopare dr Rado Savić upriličio je radni sastanak 6. aprila 2022. sa predsjednikom Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjom Roverom.
Među brojnim temama o kojima se razgovaralo, posebna pažnja je bila posvećena nastavku podrške ove lokalne zajednice u organizaciji takmičenju učenika osnovnih škola o poznavanju nacionalnih manjina.


U svom obraćanju medijima, predsjednik Rover je istakao da redovna Savezova aktivnost koja podrazumijeva obilazak i susret sa predstavnicima lokalnih zajednica u Republici Srpskoj je upravo počela u Semberiji i u tri lokalne zajednice – Bijeljini, Ugljeviku i Loparama gdje se organizuje i samo takmičenje učenika a poslednje takvo je upravo bilo organizovano u Loparama.


Načelnik opštine izrazio je zadovoljstvo što će se nastaviti takmičenje učenika osnovnih škola o poznavanju nacionalnih manjina a koje je bilo prekinuto usljed okolnosti izazvanih prisustvom korona virusa, te da je takmičenje višestruko koristan događaj gdje učenici a tako i ostali građani saznaju i  koje nacionalne manjine postoje i u Republici Srpskoj.
Pored predstavnika Saveza, ovom sastanku su prisusuvovali predstavnici Savjeta nacionalnih manjina i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske kao i predstavnica misije OSCE u BiH.

M. K.